Langstraatemakers gaan de regio sterker maken

Hoe zorgen we ervoor dat De Langstraat sterker wordt? Met deze ambitie gaan zo’n 120 ondernemers, overheidsbestuurders, onderwijzers en ondernemende burgers woensdagavond 22 november aan de slag op het kantoor van de Rabobank in Waalwijk. Tijdens de bijeenkomst ‘De regio draait dóór’ ontwikkelen de deelnemers verse ideeën en nieuwe samenwerkingen om allerlei problemen op te lossen. Langstraatemakers zijn van harte uitgenodigd om mee te doen.

Rabobank De Langstraat heeft begin dit jaar deze nieuwe aanpak opgestart waarmee de bank de regio sterker wil maken op het gebied van arbeidsmarkt, leefklimaat en bereikbaarheid. Doelstelling is om komende jaren 15 tot 20 projecten te starten die bijdragen aan het oplossen van een probleem binnen een van de genoemde gebieden. In de aanpak van de uitdagingen moeten concrete plannen op tafel komen die ook uitgevoerd worden. De bal ligt bij ondernemende types uit de Langstraat – Langstraatemakers – die willen helpen bij het realiseren van oplossingen.

Rabobank De Langstraat organiseert twee keer per jaar een bijeenkomst die de aftrap vormt voor nieuwe projecten. Woensdagavond 8 maart 2017 was de eerste ‘De regio draait dóór’. Uit deze bijeenkomst zijn 6 projecten voortgekomen. Zo wordt er gewerkt aan een idee om het regionale bedrijfsleven en HAVO- en VWO-scholieren beter te verbinden. Een ander traject is de ontwikkeling van een geheugenwerkplaats voor mensen uit de Langstraat die leven met dementie. Om zo veel mogelijk mensen uit de regio bij het initiatief te betrekken, is www.onzelangstraat.nl opgezet. Op deze digitale plek worden alle projecten ontsloten, staat een overzicht van actuele vraagstukken en kunnen belangstellenden zich ook aanmelden voor de bijeenkomst van 22 november.

Vanaf volgend jaar zal ‘Onze Langstraat’ ook zichtbaar worden op verrassende plaatsen in de Langstraat en inwoners attenderen op het bestaan van een netwerk van ondernemende mensen die de Langstraat vooruit willen helpen.