Fijn wonen, leuk werken en makkelijk overal komen – lekker leven dus – doe je vooral in een regio die goed bereikbaar is, waar voldoende uitdagende banen zijn en waar iedereen bijdraagt aan een goed leefklimaat. Rabobank de Langstraat wil hier de komende twee jaren extra aan bijdragen. Hoe gaan we dat doen? We gaan 15 tot 20 nieuwe projecten faciliteren. Het goede nieuws: iedereen kan er aan mee doen!

De 15 projecten staan nog in de kinderschoenen. Op woensdagavond 8 maart trappen we af met ‘De regio draait dóór’: een bijeenkomst waarbij mensen uit het bedrijfsleven, overheid, onderwijs en bijvoorbeeld verenigingsleven elkaar vinden om een eerste stap te zetten naar het oplossen van problemen en uitdagingen in de regio.

Directeur Peter Konijnenburg: “Het idee is om alle onzichtbare verbindingen, initiatieven en ideeën zichtbaar te maken en te ondersteunen om mensen in beweging te brengen. Rabobank ondersteunt met kennis, menskracht, faciliteiten, bijeenkomsten en de inzet van ons brede netwerk. Dat is samen de Langstraat sterker maken. Voor nu en in de toekomst.”

Om de vooruitgang in de projecten te stimuleren, opent Rabobank De Langstraat het Regiolab: RDxL. Een lab in het nieuwe Rabobank kantoor in Waalwijk. “Iedereen die betrokken is bij de projecten mag in het Regiolab komen werken”, legt Konijnenburg uit. “Het wil echt een plek van vooruitgang zijn waar iedere Langstraatemaker welkom is.” Meer weten over het Regiolab? Lees dan het artikel over RDxL.